Közérdekű információk

ÜLÉSEK, EMLÉKEZTETŐK, HATÁROZATOK
Erre az oldalra kattintva a HK összes eddigi ülésének emlékeztetőjét tekinthetitek meg. Az emlékeztetők mellett egy határozattárat is vezetünk, melyben az üléseinken elfogadott eddigi összes határozatot is megtekinthetitek kategorizálva. A Képviselet a 2017/18-II. (tavaszi) félévtől írásos előterjesztéseket és előzetes napirendet is készít üléseihez, melyeket szintén megtaláltok a megfelelő mappákban.

VÁLASZTÁSI JEGYZŐKÖNYVEK
Erre az oldalra kattintva érhetők el a HK korábbi Tisztújító Szavazásainak hivatalos választási jegyzőkönyvei.

►BESZÁMOLÓK, ÖSZTÖNDÍJAK
Minden hallgatói képviselő havi rendszerességgel beszámolót készít a munkájáról és az adott időszakban végzett tevékenségéről. Ezek a beszámolók képezik az alapját a havi rendszerességű hallgatói képviselői ösztöndíjnak. Az oldalon megtalálhatjátok sok évre visszamenőleg a HK-sok beszámolóit, valamint a beszámolók alján az egyes időszakra megítélt ösztöndíj összegét.

►A HK NORMATÍVA-KÖLTSÉGVETÉSE
A Képviselet minden év félév elején elkészíti az éves normatívafelosztását. Az EHK által rendelkezésre bocsátott adatok tartalmazzák, hogy az egyetes kifizetési jogcímeken a HK milyen összeggel gazdálkodhat, valamint a Hallgatói Normatíva Osztási Rend tartalmazza, az egyes jogcímek között milyen és mekkora mértékű lehetőség van a tételek tácsoportosítására, felosztására. Ez alapján készül el félévről félévre a normatíva-költségvetésünk, amely az ösztöndíjak kifizetésének alapját képezik egy szemeszterre.

►A HK GAZDÁLKODÁSA
A Képviselet minden év elején (általában március elején) elfogadja az adott évi költségvetését. Ez az anyag tartalmazza a Képviselet tervét arra vonatkozóan, hogy a különböző gazdálkodási lehetőségeit hogyan használja ki, valamint az egyes kereteit hogyan osztja fel a következő egy évre. Az oldalra kattintva megtekinthetitek a HK éves költségvetéseit és az azokhoz kapcsolódó esetleges kiegészítéseket, módosításokat.

►TÁMOGATÓ PARTNEREINK
A HK és a Hallgatói Gazdasági Bizottság már több éve sikeresen működik együtt a hazai piac és szakma szereplőivel. Meglévő és korábbi partnereink nagyban járultak hozzá az egyes rendezvényeink, táboraink sikereihez és minőségi megszervezéséhez, ezen felül pedig egyre több öntevékeny kör és hallgatói csoport is sikeresen építi partnerkapcsolatait. Az oldalra kattintva láthatjátok, hogy a HGB működése óta kikkel milyen partneri viszonyt ápolunk, valamint ez milyen támogatást jelent a hallgatói közösség számára.

►A HK DÍJAI
A Hallgatói Képviselet évente az alábbi díjakat ítéli oda a Kar oktatóinak a hallgatói szavazatok alapján: Év előadója, Év gyakorlatvezetője, Év konzulense. Az elmúlt egy éves OHV-értékelések összesítése alapján kerül odaítélésre az Év oktatója/OHV-díj, valamint a HK saját döntése alapján a kimagasló szakmai, tudományos, közéleti tevékenységet nyújtott hallgatóknak az Év hallgatója díjat adja át évről évre. Ezeknek a díjaknak az archívumát tekinthetitek meg itt.

►NYILVÁNOS LELTÁRAK
Ezen az oldalon megtalálhatjátok a HK leltárait digitalizált formában. Az egyes leltárakban megtalálható eszközök jelentős részét az öntevékeny körök és különböző hallgatói csoportok kezelik, bizonyos tételek pedig a Bercsényi 28-30 Kollégiumban vagy a HK irodájában találhatók. A linkre kattintva átnézhetitek a HK folyamatosan frissülő leltárait, mely alapján egy esetleges eszközkölcsönzés is egyszerűbbé válhat.

►SABLONOK
Ide kattintva eléritek az összes olyan dokumentum sablonját/üres változatát, amelyet a HK a működése során használ. A különböző nyilvántartások, taglisták, pályázati adatlapok és formanyomtatványok is it térhetők el.