Tisztújítás, Kari Hallgatói Fórum és Szavazás, Elnöki pályázat, HÖK SZMSZ módosítás, Gólyatanács

Tisztújítás, Kari Hallgatói Fórum és Szavazás, Elnöki pályázat, HÖK SZMSZ módosítás, Gólyatanács

Tájékoztatni szeretnénk Titeket arról, hogy a Hallgatói Képviselet meghirdeti a 2017. évi Tisztújítását és az azt megnyitó Kari Hallgatói Fórumot. A Szavazás során ez alkalommal is a Hallgatói Képviselet 13 szavazati jogú képviselőjének megválasztása történik, a jelöltek a szeptember 18-án, 18:00-kor, a K275-ben lévő Kari Hallgatói Fórumon fognak bemutatkozni, ahol a HK évértékelését is hallhatjátok majd.

A Tisztújítás részeként a HK az idei évi Elnöki pályázatot is meghirdeti, az elnök a 13 képviselő mellett a 14. tagja a HK-nak (tisztségviselőként), és a 13 megválasztott hallgatói képviselő szavaz majd a személyéről. 

A HK új csapatának megválasztása mellett meghirdetésre kerül a Gólyatanácsba való jelenetezés is, mely az első évfolyamosok érdekvédelmi szervezete.

A Tisztújítás során hallgatói képviselőnek és a HK elnökének a Kari Hallgatói Önkormányzat (HÖK) bármely tagja jelenetezhet, a Gólyatanácsba pedig az első évüket most kezdők.

A Tisztújítás mellett sor kerül a HÖK SZMSZ módosítására is, mely tulajdonképpen a tavaly alapjaiban újraírt szabályzat további finomítását, apróságok változtatását jelenti. Az SZMSZ módosítást a HÖK-nek kell elfogadnia, így a képviselőjelöltek mellett erről is szavazhattok majd. 

A jelentkezés a meghirdetett Tisztújításra jövő hétfőn, azaz szeptember 11-én kezdődik, ekkor ismerhetitek meg az SZMSZ-módosítási javaslatunkat is. Szavazni pedig szeptember 18. és 28. között lehet, az új HK alakulóülése október 2-án lesz.

Az elkövetkezendő napok folyamán feláll a Szavazási Bizottság is, amelynek tagjai fogják gondozni a Tisztújítás és a Szavazás menetét.

Kérdés esetén, kérlek, keressétek őket vagy HK elnökét bizalommal.