Előzetes tantárgyfelvétel

Előzetes tantárgyfelvétel
A 2018/19 őszi féléves előzetes tantárgyfelvételi időszak 2018. június 28-án (csütörtökön) kezdődik. 
 
Csak abban az esetben tudtok tantárgyat felvenni, ha nincsen sem tanulmányi, sem kollégiumi lejárt határidejű díjtartozásotok, illetve, ha már beállítottátok a státuszotokat aktív félévre. Természetesen ezt követően még van lehetőségetek változtatni a státuszotokon, de tantárgyat csak abban az esetben tudtok felvenni a Neptunban, ha már bejelentkeztetek.
 
Az előző félévhez hasonlóan, ennél a tárgyfelvételnél is az előző félévi OHV kérdőívek kitöltése alapján kedvezményben részesülhettek.
Az OHV kitöltési aktivitás szerint a következő hallgatók részesülhetnek kedvezményben:
  • akinek az őszi félévi tanulmányi státusza aktív, és a félévben minden, az OHV szabályzat szerint kitölthető kérdőívét kitöltötte,
  • akinek az őszi félévi tanulmányi státusza aktív, és nem volt előző félévi OHV kérdőíve,
  • akinek az őszi félévi tanulmányi státusza passzív.
A Neptun rendszerben a Lekérdezések/Információ menüpontban található "OHV_kérdőíveim_száma" lekérdezéssel tudjátok ellenőrizni, hogy minden számotokra kitölthető kérdőívet kitöltöttetek-e. Az OHV kérdőívek kitöltése az egész időszak alatt lehetséges, így akár a tárgyfelvételi időszak kezdete után is. (A kérdőívek egészen július 1-ig kitölthetőek.)
 
Továbbá az előző félévekhez hasonlóan idén is lesz lehetősége a jobb eredményt elért hallgatóknak a korábbi tantárgyfelvételre. Ennek a feltétele a Kari Tanulmányi Bizottság döntése alapján a legalább 3,7-es halmozott súlyozott tanulmányi átlag elérése.
 

súlyozott átlag = ∑(megszerzett kreditpont*osztályzat) / ∑(megszerzett kreditpont)

 
Ebben az esetben a képletet nem csak egy félévre, hanem a tanulmányaitok alatt szerzett összes tanulmányi eredményből kell kiszámítani.
 
A fentiek értelmében az előzetes tárgyfelvétel menetrendje a következő:
  • 12:00-15:50: kedvezményes tárgyfelvétel tanulmányi alapon
  • 16:00-17:50: kedvezményes tárgyfelvétel OHV alapján
  • 18:00-: normál tárgyfelvétel
Az egyes tantárgyaknál a Tanszékek várólistát állíthatnak be, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a tantárgy maximális létszámkorlátjának elérése után a kimaradt hallgatók várólistára kerüljenek. Erről, amennyiben férőhely üresedik a kurzuson, jelentkezési sorrend alapján kerülnek be a hallgatók. Amennyiben nincs üresedés, a várólistás hallgatókat törlik a regisztrációs hét végén. (Megjegyzés: Az Épületszerkezettani Tanszék ettől eltérő jelentkezési eljárást alkalmaz.)
 
Kérdés esetén keressétek Filep Richárd oktatási referenst az oktatas@epiteszhk.bme.hu címen!