Kollégiumi Felvételi Pályázat 2019/20 tavasz

Kollégiumi Felvételi Pályázat 2019/20 tavasz

Sziasztok, 

2020. január 17-én kiírásra került a Kollégiumi Felvételi Pályázat. A pályázatokat a Kollégiumi Egységes Felvételi és Információs Rendszerben (kefir.bme.hu) tudjátok leadni. 

A Kollégiumi Felvételi Szabályzat az egész egyetemre vonatokzóan elérhető a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság honlapján. A kari specifikumokat a mellékletek tartalmazzák. 

A Kollégiumi Felvételi Pályázat kiírását megtaláljátok az Egyetemi Hallgatói Képviselet honlaján, vagy az oldalsó hivatkozásra kattintva. 

Az idei évtől több változás is érvénybe lép, melyre szeretném felhívni a figyelmeteket: 

  • Diplomafélév előtt álló hallgatókat érintő változások - ld. bővebben: Kollégiumi Felvételi Szabályzat ÉPK-ra vonatkozó melléklete;
  • MSc-s hallgatókat hallgatókat érintő változások - ld. bővebben: Kollégiumi Felvételi Szabályzat ÉPK-ra vonatkozó melléklete;
  • a tanulmányi eredményeket az idei évtől központilag szűrik le Neptunból, így ezt a pályázatban nem szükséges többé megadnotok. Amennyiben egy tárgyból vagy tárgyakból a jegyeiteket nem írnák be a jelentkezési határidő végéig, és emiatt változás lehet még a kredtindexetekben, kérlek, jelezzétek felénk a kollegium@epiteszhk.hu címen. A kései jegybeírásokból kifolyólag jelentős eltérések lehetnek az előzetes és végleges eredmények között. 
  • Az augusztusban elfogadott Térítési és Juttatási Szabályzat-módosításban a tanulmányi pontokat 100 pontban maximalizálták, így a tanulmányi pontok számítására alkalmazott képlet a következőképp változik: legalább két befejezett aktív félévvel rendelkező hallgatók esetén 10×(K1+K2), az egy befejezett aktív félévvel rendelkező hallgatók esetén 20×K1, ahol K1 az utolsó, az K2 az utolsó előtti befejezett aktív hazai félév kreditindexe.
  • A szociális helyzetre és közösségi tevékenységre kapható pontok a tanulmányi pontok csökkenésének arányában változnak, maximum 50-50 pontra. Így az adott szempontok súlya nem változik az összpontszámban.

 

Határidők:

Szociális igazolások feltöltése: 2020. január 20. 23:59
Szociális igazolások hiánypótlásának határideje: 2020. január 28. 23:59
Jelentkezési határidő: 2020. január 29. 23:59 
Előzetes eredmény: 2020. január 31. 18:00
Felszólalási határidő: 2020. február 2. 18:00
Végleges eredmény: 2020. február 3. 12:00

 

Kollégiummal kapcsolatos kérdéseitekkel keressetek minket bizalommal a kollegium@epiteszhk.hu címen, a szociális pontokkal kapcsolatos kérdéseitekkel pedig a szocialis@epiteszhk.hu címen!