Költségtérítés/önköltség csökkentés - 2019/20

Költségtérítés/önköltség csökkentés - 2019/20

Kiírásra kerültek az alábbi, költségtérítés/önköltség csökkentéssel kapcsolatos kérvények a Neptun-rendszerben:

  • 101/1 Kérelem költségtérítés/önköltség befizetési határidejének módosítására kérvény, melynek leadási hátárideje szeptember 28. 23:59.
  • 101/2 Kérelem DIÁKHITELBŐL fedezendő tétel befizetési határidejének a módosítására kérvény, melynek leadási hátárideje december 31. 23:59.
  • 010  Önköltség mérséklési kérelem kérvény, melynek leadási határideje március 5. 23:59.

A 010  Önköltség mérséklési kérelem kérvényben a szociális pontszámok beszámításához szociális pályázat leadására van szükség. A pályázatokat a BME Egységes Szociális Rendszerének felületére kell feltölteni. Az ESZR felületén a Pályázatok fül alatt tudjátok leadni a Szociális alapú költségtérítés/önköltség csökkentéshez nevű pályázatotokat. A feltöltendő dokumentumok listáját a TJSZ 2. számú melléklete és az Igazoláslista 2019/20/2 tartalmazza. Amennyiben Rendszeres szociális ösztöndíj pályázatot is adtatok le, és ott a Költségtérítés/önköltség csökkentés kérelem opciót bepipáltátok, akkor nem szükséges további szociális pályázat leadása.

Változások:

  • A költségtérítéses és az önköltséges finanszírozású hallgatók vizsgakurzus felvételekor automatikusan kedvezményben részesülnek, az adott tantárgy kreditalapon kalkulált önköltségi díjának 25%-át kell a tantárgyra megfizetniük. A 003/A érvényt nem kell beadni, a kedvezmény alanyi jogon jár.
  • Korábbi félévekkel ellentétben a Szociális alapú költségtérítés/önköltség csökkentés pályázatokat személyesen is szükséges bemutatni.

Az ESZR felületén a pályázatokat február 26. 23:59-ig kell leadni. A hiányos pályázatok hiánypótlására március 02. 23.59-ig lesz lehetőség. A személyes bemutatásra az ESZR honlapján az Időpontok fül alatt lehet jelentkezni, amelyet március 4-ig tudtok megtenni.

A szociális pályázatokkal kapcsolatos kérdéseitek a szocialis@epiteszhk.hu, a kérelmekkel kapcsolatos egyéb kérdéseitek az elnok@epiteszhk.hu email címen tehetitek fel.