Ki lesz az új HK-elnök?

Ki lesz az új HK-elnök?

A sorozat legújabb részében Balázs Anna mondja el, ki lehet az, akit az új szabályozásoknak megfelelően HK-elnöknek választhatnak, és hogy ez a feladat milyen elvárásokkal és élményekkel jár.

A Szenátus 2016. július 11-i ülésén jóváhagyta a BME HÖK Alapszabály módosítását, mely változást hozott a HK elnök megválasztásának módjában is. Az új Alapszabály értelmében a HK elnöki tisztség betöltésére az ÉPK HÖK bármely tagja pályázhat. A 2016. évi Tisztújítás során a HK ennek megfelelően meghirdette a pályázati kiírást. A pályázás feltételei voltak, hogy a pályázó a Karon nappali, aktív státusszal rendelkezzen, egy pályázati adatlapot és egy pályázatot adjon le, amely tartalmazza az elnökként kitűzött céljait. A HK elnöki mandátum betöltésének nem feltétele, hogy a pályázót a hallgatók megválasszák, a HK dönt az elnök személyéről az indulók közül.
Az elnök feladatai többrétűek, ezeket tartalmazza az ÉPK HÖK módosított Szervezeti és Működési Szabályzata, melyet most a Szavazás során fogadhattok el. A elnöknek kötelezettsége kifelé képviselni a hallgatók érdekeit a különböző kari bizottságokban, kapcsolatot tartani a dékánnal, az EHK elnökével, befelé vezetni a Képviselet üléseit, beszámoltatni a tagjait, stratégiai célokat megfogalmazni. Az elmúlt év személyes tapasztalatai alapján azt mondhatom, a feladat nem könnyű, de mindenképpen megéri, hiszen a Karra járó több száz hallgatót képviselhetem.

#TISZTÚJÍTÁS #HK #KSZB #GT 
Szavazz szeptember 29-ig a Tisztújítás jelöltjeire a következő helyszíneken!

 

Kovács Fruzsina