Bercsényi Bringakör

A Bercsényi Bringakör megalakulásakor a kerékpározás népszerűsítését tűzte ki célul az építész hallgatók körében. 
A kerékpározás gyors, kényelmes és egy kis kikapcsolódási lehetőség is a hétköznapokban. Viszont sokunknak otthon van a biciklije, ezért jött létre a Bringakör, hogy Budapesten is bármikor két kerékre pattanhass. 

Körünk 8 biciklit kínál használatra. Akad köztük sebes országúti, kényelmes városi, és sportos mountain bike is. Fiúk és lányok tetszés szerint választhatnak a különböző vázgeometria közül, akár Pestre suhannál át, akár a Gellért hegyet másznád meg. 
Kerékpárjaink a kollégium alagsorában található kerékpártárolóban vannak. Itt minden kolis biztonságosan tárolhatja a biciklijét.

 
A kerékpárokat kölcsönzős kártyával bérelheted ki. Minden félévben kétszer hirdetünk kártyaregisztrációt. A kerékpárbérlésről bővebben a honlapunkon olvashatsz, ahol a biciklikről is találsz részletes infókat.

A kerékpár kölcsönzés mellett kirándulásokat, biciklis városnéző túrát is szervezünk minden félévben, hogy két keréken fedezzük fel együtt Budapest sokszínűségét.

A kerékpár mint minden gép, gyakran meghibásodik. Sok kellemetlenséget tud okozni egy lyukas belső, vagy egy rosszul működő váltó. A Bringakör felszerelését képezik a legalapvetőbb szerszámok sora.  Hacsak nem igényel feltétlen szakképzett szerelőt a baj, nálunk is meg tudod javítani biciklidet. Ha Bármi problémád lenne a kerékpárral, keress minket, és segítünk megjavítani!  Minden félévben van egy szerelős esténk, ha nincs szerelni való, ilyenkor egyik biciklinkön mutatunk bárki által elvégezhető trükköket. 

Ha kedvet kaptál, vagy eddig is lelkesedtél a biciklizés után, csatlakozz hozzánk bátran! Elérsz minket e-mailben, a facebookon, valamint a honlapunkon minden körtagunk elérhetőségét megtalálod.