BME Építész Klub Szakkollégium

 

Ha szeretnél jobban megismerkedni a tanulmányaidon felül is az építész szakmával, szívesen vennél részt épületbejárásokon és különböző kurzusokon, vagy csak egy összetartó közösséget keresel a karon, akkor a Klubban van a helyed!

2008-ban öntevékeny körként alakultunk és 2019 tavaszától hivatalosan is szakkollégium vagyunk. Fő fókuszunk az építészet, és annak minden vonatkozása.

Az Építész Klub Szakkollégium egy nyitott, szakmai műhely. Tagjaink olyan hallgatók, akik az egyetemi tanulmányaikon túl is érdeklődnek az építészet kérdései iránt, aktívan akarnak tenni a környezetükért és nyitottak a társadalmi problémákra. Ha magadra ismersz, nyugodtan csatlakozz bármelyik gyűlésünkre.

Szakkollégiumunk célkitűzése, hogy tagsága számára inspiratív közeget teremtsen és elősegítse az építész hallgatók szociális és szakmai fejlődését. A Bercsényi Kollégium ötödik emeleti lépcsőfordulójában létrehoztuk a Műtermet, ami közösségi műhelyként lehetőséget teremt a hallgatók személyes fejlődésére, bárki számára nyitott és használható. Szeretünk együtt dolgozni, ez formál minket közösséggé. A vírusra és a karanténra való tekintettel a Műtermet a Teams felületére helyeztük át.

Elsősorban előadásokat, workshopokat, épületbejárásokat és egyéb szakmai elemekkel vegyített közösségi programokat szervezünk, de rendszeresen besegítünk nagyobb kari rendezvények szervezésébe is, emellett vannak évente ismétlődő, nagy tömeget megmozgató eseményeink, mint például az Építész Piknik.

Látókörünk tágítása érdekében építészekkel, különböző szakágak képviselőivel és művészekkel szervezünk eseményeket, együttműködünk a BME és más egyetemek szakkollégiumaival. Nem csak az előadóknál, de a programok résztvevőinél is törekszünk erre a diverzitásra. Célunk a kari közélet színesebbé tétele, a hallgatók mozgósítása, valamint saját és hallgatótársaink ismereteinek bővítése.

Élménnyé tesszük az építészetet!

 

További infókat találtok honlapunkon vagy keressetek minket a Facebookon és Instagramon!

 

e-mail: epiteszklub@uni.bme.hu

facebook: Építész Klub BME

instagram: @epiteszklub

honlap: http://epiteszklub.epiteszhk.bme.hu/

Teams kód: ud34i28